Ако някой е очаквал истински сериозна и ползотворна за държавата

...
 Ако някой е очаквал истински сериозна и ползотворна за държавата
Коментари Харесай

Светът вече не е същият

 Ако някой е очаквал същински сериозна и ползотворна за страната аудиенция на славния ни министър председател оттатък Океана, ще би трябвало да посвали гарда. Поне към този момент. " Историческата среща " сред Борисов и Тръмп, за която държавният пресцентър подгряваше българската аудитория седмици наред, търпя тъкмо 3-4 секудни. На публикуваното видео, трансформирало се в интернет шлагер, се вижда по какъв начин, минута преди да стане и да си тръгне от форума за битка с опиатите, пред американския президент се подреждат на опашка маса участници, с цел да се здрависат с него. Определено с предварителни инструкции в кой миг и тъкмо по какъв начин да постъпят, с цел да се съблюдава някакъв ред. Най-накрая идва заветният момент и за Борисов. Тръмп се ръкува с него, не го познава, само че е общителен, след което става и обръща тил на протоколната дандания, а нашият вперва взор в телефона на своята сътрудничка, с цел да се види дали е увековечен. 
От цялата тази комична преживелица обслужващите властта родни медии сътвориха невъобразим фарс. Направо не е за поверие по какъв начин трите секунди " премиерска популярност " бяха въздигнати в епохално събитие с протяжни лигави репортажи, на които липсваше единствено заветното факсимиле " Светът към този момент не е същият " или " Три секунди, които трансформираха света ".
Някои даже се увлякоха до такава степен, че написаха по какъв начин Тръмп показал " голямо почитание " и надали не двамата си " поговорили на четири очи ". 
И най-предубедените обаче вдянаха, че това, което се опитваха и пробват да ни внушат, е опашата неистина - авансово планувана среща Борисов-Тръмп не е имало. А " историческото " здрависване е част от програмата в отпуснатото за всички малко време в края на конференцията. Впрочем по този начин и не стана ясно каква е ролята на България за въпросния конгрес и така наречен Глобален апел към него за битката с опиатите, само че това е друга тематика. У нас за него се чу едвам преди ден. Медиите ни преднамерено показаха страната ни надали не като единствен съорганизатор, само че от речта на Тръмп се разбра, че такива са още 30 страни, тъй че и тук не изпъкваме от общия кюп.
Какво се случи още ли? Ами откакто не получи вниманието на международните медии, Борисов самичък стартира да отразява " историческите " си срещи в Ню Йорк. Снима се с държавни водачи като с холивудски звезди, не се разделя с баджа си и даже приказва пред полупразна зала, само че пък за сметка на това в Организация на обединените нации. Социалните мрежи, несъмнено, го попиляха с цялата мощ и ненавист, на която са способни. Родиха даже вицове, каквито не помним от Татово време. И не пропуснаха да напомнят по какъв начин " интернационално изолираният " Радев и брачната половинка му имаха обща фотография с Тръмп и Мелания против " интернационално признатия " Борисов, чиято знаменателна намира се оказа фотография в тил. Истинска класика! Ала като нищо при завръщането му ще бъдем засипани от още приказки, всенародни спонтанни тържества, приветствени телеграми от възторгнати жители, " трудови колективи " и мазнещи се кметове. Независимо дали Тръмп изобщо разбра с кого се ръкува.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР